top of page
's Gravenvoeren.png

Gedegen leren tekenen naar de waarneming. In kleine groepjes van maximaal vijf personen, op inspirerende locatie in Maastricht.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tekenlessen naar de waarneming
en het belang daarvan.
 
Een goed schilderij of een mooie tekening maken, valt of staat met de kunst van het tekenen naar de waarneming. Waarheidsgetrouw tekenen begint met kijken naar wat je werkelijk ziet. Wanneer je een stilleven tekent, ontdek je meestal gaandeweg dat wat je denkt te zien vaak iets anders is dan wat je in beeld hebt. In mijn lessen leer je waar je op moet letten bij het tekenen naar de waarneming. Aan bod komen onder andere het kijken naar het geheel, de vormen van de objecten, de tussenvormen en de juiste verhoudingen van de objecten ten opzichte van elkaar. Zo creëer je stap voor stap een tekening die niet rammelt maar staat als een huis. De schoonheid van de tekening is bij deze werkwijze ondergeschikt aan de vaardigheid van het tekenen. Er ontstaat vanzelf een goed resultaat, waar je vervolgens in je eigen (abstract) schilder,- en tekenwerk thuis weer profijt van hebt.

Voor wie?

Heb je "tekentalent", ben je vooral gemotiveerd en wacht je op bruikbare handvatten bij tekenen en schilderen? Heb je behoefte aan een stevige basis voor de start van je creatieve ontwikkeling? Heb je juist vaker getekend en geschilderd en wil je je werk verbeteren? 
Dan passen deze lessen bij jou!

Individuele begeleiding.

We werken in een groep van maximaal vijf personen.
Zo kun je geconcentreerd aan de slag en krijg je veel individuele begeleiding. Ook bij het huiswerk dat je wekelijks maakt.

Lestijden:

Woensdagochtend van 09:30 uur tot 11:45 uur 

Vrijdagochtend van 09:30 uur tot 11:45 uur

Zaterdagochtend van 09:30 uur tot 11:45 uur


De locatie.

Het tekenen vindt plaats in mijn atelier aan de Kasteel Schaloenstraat 8, 6222 TP in Maastricht​.
Bij mooi weer gaan we naar buiten om het Limburgse landschap vast te leggen.


De prijs.

Vijf lessen kosten €195,- inclusief materialen, koffie, thee en fris.Contactformulier 

Eckelrade.png
  • White Instagram Icon
bottom of page